Trening sa simuliranom nadmorskom visinom

Britanski ‘PowerBreath Altitude & Environment System’ je lider u proizvodnji simulatora za visinski trening te pružanje sustava za sportska sveučilišta i trening vrhunskih sportaša u cijeloj Velikoj Britaniji i drugim zemljama. PBAES je razvio tehnologiju za preciznu i istovremenu kontrolu kisika, temperature i vlage čime je postavio standard za obuku i rehabilitacijsko okruženje koje zahtijevaju vrhunsku kontrolu, ukupnu sigurnost i neusporedivu pouzdanost. Profesionalni asortiman sada je proširen s novim rasponom opreme za visinski trening za individualnu uporabu.

Kako se vaše tijelo počinje prilagođavati na učestale izloženosti okruženju smanjenog kisika (hipoksije), javljaju se nevjerojatne fiziološke promjene koje vas čine bržim, jačim i zdravijim. Bilo da trenirate za olimpijske igre ili samo pokušavate doći u formu, simulirani visinski trening je prava revolucija treninga.

Sobe za simulaciju nadmorske visine – Hipoxic sobe

PBAES sobe za simuliranje nadmorske visine pružaju visoku razinu sigurnosti i performansi kao i jednostavnost korištenja.

Hipoxic sobe za treniranje

Paleta sustava hipoksičnih generatora zraka PBAES Stratosphere Room su simulirane prostorije za vježbanje na visini, izgrađene kako bi udovoljile točnim zahtjevima kupaca. Kako je svaka soba dizajnirana i izgrađena kako bi odgovarala bilo kojem raspoloživom prostoru, kupci mogu biti sigurni da imaju sustav koji je posebno dizajniran i izrađen za njih, proizvodeći najisplativiji način proizvodnje hipoksičnog zraka za svoju sobu / objekt.

PBAES sustavi stratosferskih soba mogu standardno simulirati hipoksični zrak do visine od 5000 m ili maksimalne visine od 8 900 m za posebne projekte na zahtjev. Stvoreni hipoksični zrak je siguran, pouzdan i potpuno prilagodljiv. Sustavima se upravlja preko zaslona u boji osjetljivog na dodir koji se nalazi unutar ili izvan visinske sobe, dok su sastavni dijelovi sustava smješteni unutar sobe u blizini (konzola)  čime se maksimizira prostor unutar simulirane prostorije za vježbanje visine.

Ovi veći sustavi stvaraju prikladan hipoksični prostor za mnoge sportaše u bilo kojem trenutku, omogućava većem broju sportaša da steknu pogodnosti povezane s visinskim treningom, bez skupih, dugotrajnih i ometajućih inozemnih putovanja.

Ukratko, PBAES Stratosphere Hypoxic Generator Air Systems generiraju hipoksični zrak koji je siguran, pouzdan i potpuno prilagodljiv do visine od 5000 m (11% kisika). (broj osoba od 5- 50, ovisno o prostriji).

 

Posebne značajke:

  • Svaka je soba u potpunosti po mjeri.
  • Upravlja se dodirnom pločom zaslona smještenoj unutar ili izvan prostorije
  • Jednostavan za korištenje.
  • Koristi se za testiranje vježbi, trening, aklimatizacija i oporavak.

 

 

Media