Zebris analiza i korekcija hodanja

Osnovni Zebris sistemi za 3D prećenje pokreta, mjerenje raspodjele pritiska/sile te analogno snimanje podataka otvaraju nam svijet biomehanike. Za brojne zadatke mjerenja i dijagnostike u medicini i znanosti, sada imamo aplikacije koje se brzo uče i čije je korištenje lagano za uporabu.

Rehawalk® Gait (hod) Analiza i Gait Trening za rehabilitaciju

Gait (hod) trening uz pomoć dinamičke i vizualne stimulacije

gait_training_180x180The zebris Rehawalk®System je pogodan za dijagnostiku uz pomoć traka za trčanje te neurološku i ortopedsku rehabilitaciju.

Na početku cijeloga gait treninga pacijent postavlja stopala što točnije unutar projiciranih područja na podlozi. Omogućeno je korištenje kako pri slobodnom hodu, tako i pri korištenju sistema body-weight. Projekcija na površini prikazuje stvarni oblik stopala, ili u drugačijoj prezentaciji ovalne i pravokutne oblike sa otiskom stopala unutar njih.

Gait (hod) i koordinacijski trening s pomoću virtualnog using virtual povratne informacije

Pacijent se kreće u virtualnom okruženju i pritom prati svoj vlastiti trag, izvodi zadatke koji zahtjevaju stalne promjene hoda te održavanje ravnoteže. Zbog stalnih promjena u načinu hoda, stimuliraju se i aktiviraju različite skupine mišića. Istovremeno, uključene su i kognitivne i koordinacijske vještine.

Gait (hod) analiza s FDM-T sistemom za trake za trčanje

FDM-T sustav za držanje (stav) tijela i analizu hoda

rehawalk_forest_walk_180x174Osnovni FDM-T sistem sastoji se od ergometra trake za trčanje i ugrađenog, kalibriranog mjernog sezora. Sam senzor  se sastoji od brojnih visoko kvalitetnih, kapacitivnih senzora pritiska (snage). Na površini hodanja dimenzija 150 x 50 cm senzor obuhvaća više od 5000 pritisak / sila senzora.
Korištenjem specijalno razvijene tehnologije  kretanje trake je uključeno tako da je analiza hoda precizno određena.
Različiti tipovi ergometara za trake su podržani osnovnim sistemom.

Prikaz svih dobivenih rezultata u realnom vremenu

The display of all measuring results is effected in real-time je moguće preko PC-ai softwer za praćenje povratnih informacija.