Osmocheck – uređaj za dehidraciju

750,00

OSMOCHECK je prijenosni, osobni osmometar, kalibriran od 0 do 1500 mOsmols / kgH2O, za upotrebu s urinom kako bi se dobio instant mjera dehidracije.

Učinak napornog vježbanja izaziva  dehidraciju što može doprinjeti  smanjenju sportkih performansi (Paula Radcliffe, Olimpijske igre 2004.) što može biti opasno.

Očitovanje vrijednosti  većeg od 600 m/Osmola upućuje na početak dehidracije a  očitovnje preko 1000 m/Osmola sastoji se od dehidracije. Subjekt bi  se trebao odmah hidratizirati i zaustaviti daljnju vježbu dok se potpuno ne hidratizira.

Osmocheck će biti od velike koristi kako u individualnim tako i u timskim sportovima kod muškarca i žena ali  kineziolozima, liječnicima, sportskim  trenerima, fizioterapeutima i nutricionistima koji žele pratiti performanse tijekom treninga.

Samo nekoliko kapi urina je potrebno za očitovanje rezultata. Uzorci ranog jutarnjeg urina, preporučuju se kada je urin uravnotežen s tijelom.

Osmolalnost

Osmocheck je refraktometar kalibriran u mOsmols / kg H2O. Refraktometri se obično koriste za mjerenje indeksa refrakcije ili specifične težine, međutim, odnos između osmolalnosti i specifične težine urina. Osmocheck je savršeno rješenje gdje je potrebno  brzo i neinvazivno uzeti podatke  o visini hidratacije sportaša.

Kategorija: