Dragi naši prijatelji, partneri,

Kao što znate LARUS SPORT d.o.o. je bio jedan od sponzora 13. kongresa “Kondicijske pripreme sportaša”. Kroz naše sponzorstvo htjeli smo prikazati (što nam je cilj i misija tvrtke) novitete iz sportske tehnologije koje prikupljamo svih ovih godina. Pozvali smo naše partnere i prijatelje iz vodećih svjetskih tvrtki koje LARUS SPORT d.o.o. predstavlja u Hrvatskoj i regiji, tvrtke koje su u sportskoj dijagnostici, sportskim novitetima postavili standard za vrhunski sport, rekreaciju i sportsku rehabilitaciju. Svojim inovacijama grabe krupnim koracima u primjeni sportske tehnologije i metodologije. LARUS SPORT je osim seminara što ih je održao KPS imao i svoje seminare, na kojoj su prisustvovali kolege profesori s KIF-a predvođeni Dekanom prof. dr.sc Damirom Knjazom kao i mnogi poznate osobe iz struke kolegama Lukom Radmanom i  Joškom Vlašićem te predvođeni mladim snagama kolegama Krešimirom Šošom iz GNK Dinama i iz RNK Splita kolegom Ivom Katušićem kao i mnogim drugima…

Naša predavanja su bila  većinom iz područja motorike (brzine, agilnosti, brzinske reakcije s primjesom kognitivnih sposobnosti) što su predstavili kolege Frank Eppelmann iz Global Speeda GmbH i Marco Dapra iz Microgate-a (OptoJump i sustav Witty s foto ćelijama). Pokretne trake u treninzima brzine i funkcionalnog treninga , predstavio je Alexander Boeck iz h/p cosmosa, koji će kasnije i objašnjavati primjenu pokretne trake u sustavu sportske rehabilitacije. Uwe Schipke je predstavio najbolji cikl-ergometar na svijetu CYCLUS 2 i njegova primjena u testiranu biciklista ili hokejaša. Na kraju su došli Paul Buonas i Catapulta koji nam je objasnio kako se prate on-line igrači outdoor i indoor s GPS i sustavom GSSN, od brzine do skokova i distance te Jure Jemec iz TMG-a koji nam je objasnio zašto veliki klubovi za stanje mišića u mišićnom aparatu koriste prije nastupa tenziometriju za analizu pretreniranosti.

Sve u svemu ovo je bilo veliko iskustvo za nas ali i za naše kolege, trenere, posjetitelje koji su mogli u našem “sportskom igralištu” osjetiti dašak noviteta za igru i za znanost.

LARUS SPORT d.o.o. – Factory of Science