SONICBONE – BAUSportTM za mlade sportaše

Poboljšanje performansi, procjena skeletne starosti, prevencija ozljeda i predviđanje konačne visine pomoću najsuvremenije ultrazvučne tehnologije.

BAUSport™ tvrtke SonicBone inovativni je uređaj temeljen na ultrazvuku za procjenu skeletne dobi (biološko sazrijevanje ili sazrijevanje kostiju) i pružanje konačnog predviđanja odrasle visine mladih sportaša.

BAUSport™ je mali uređaj jednostavan za korištenje koji izvodi sigurno, neinvazivno, pouzdano i brzo mjerenje bez zračenja. Pruža točne, digitalne i AI rezultate u stvarnom vremenu. Budući da je bez zračenja, nema ograničenja koliko se često mladi sportaši mogu testirati. Mjerenja se izvode na tri mjesta na lijevoj ruci.

BAUSport™ koristi veća i raznovrsnija mjesta za procjenu (npr. radijus, ulna, karpal, falange) kako bi pružio pouzdanije i valjanije procjene očitanja skeletne dobi.

U istraživačkim studijama BAUSport™ sustav je pokazao bolje rezultate u usporedbi s drugim invazivnim i somatskim metodama, zahvaljujući svojoj inovativnoj ultrazvučnoj tehnologiji.

BAUSport™ se trenutno koristi u raznim sportovima i jedinstven je alat za mjerenje koji mijenja i nadmašuje dizajn, implementaciju i evaluaciju programa treninga i kondicijskih programa mladih sportaša.

Klinički potvrđeni BAUSport™ dizajniran je da zamijeni trenutne konvencionalne metode procjene koštane dobi koje se sve temelje na rendgenskim zrakama i imaju mnoge nedostatke

BAUSport™ služi kao revolucionarni alat za podršku trenerima, znanstvenicima i ostalim sportskim profesionalcima, omogućujući im da primjenjuju više znanstveno utemeljenih kriterija i testiranih podataka u razvoju i obuci mladih sportaša.

Razvoj vještina

Peak Height Velocity (PHV) koristi se kao marker u identificiranju ranih, normalnih ili kasnih sazrijevanja i kao vodič za određivanje smjera u programima treninga.

Ovaj dijagram je primjer programa obuke koji se odnose na vrijeme sazrijevanja onih koji sazrijevaju na vrijeme (djevojčice i mladići). Kada se za sportaša utvrdi da je rano ili kasno sazrio, njegov raspored i režim treninga moraju se promijeniti u skladu s tim.

SonicBone je specijalizirana tvrtka za vrhunsku ultrazvučnu tehnologiju.

Naš tim se sastoji od vodećih stručnjaka za ultrazvuk, inženjera i programera, kao i sportskih znanstvenika, pedijatrijskih endokrinologa i stručnjaka za rast i sazrijevanje, koji zajedno surađuju kako bi uveli znanost u sportsku praksu i podigli profesionalni sport mladih na višu razinu.

Tvrtka je razvila sustav BAUSport™, inovativnu ultrazvučnu tehnologiju za procjenu skeletne dobi (stanje biološkog ili koštanog sazrijevanja) i za predviđanje konačne odrasle visine mladih sportaš.

BAUSport™ je osmišljen kako bi zamijenio trenutne invazivne metode procjene koštane dobi temeljene na X-zrakama, kao i somatske neinvazivne metode procjene biološke maturacije, koje postoje na tržištu