gpexe monitoring fizičkih performansi

ŠTO ČINI GPEXE SYSTEM JEDINSTVENIM?

Gpexe uređaj je prvi GPS uređaj za analizu nogometnih performansi koji koristi frekvenciju uzorkovanja od 18,18 Hz. Iscrtavanjem doppler brzine stečene pomoću te frekvencije, korisnik može prepoznati pojedinačne korake sportaša.
Rezultat toga je veća točnost i pouzdanost podataka o praćenim performansama – a posebno sinteza vrijednosti kao što je metabolička snaga – u usporedbi s uređajima koji rade na nižoj frekvenciji.

U sustavu gpexe, fizički napor nogometaša također se procjenjuje izračunavanjem njegove metaboličke snage. Metabolička snaga ne samo da uzima u obzir brzinu već i ubrzanje i usporavanje sportaša koji snažno doprinose njegovoj potrošnji energije.
Što se tiče kritičnog praga snage za svakog sportaša, sustav analize nogometnih performansi može razlikovati pretežno aerobnu vježbu od one koju karakterizira značajna anaerobna intervencija.
Također je moguće vidjeti karakteristike svih anaerobnih događaja identificiranih tijekom praćenja učinka. Profesor di Prampero, izumitelj metaboličke snage, radi na razvoju gpexe algoritama za kontinuirano poboljšanje procjene potrošnje energije izvedbe.

Web aplikacije gpexe omogućuje korisniku da izvrši detaljnu analizu nogometnih podataka, stavlja podatke o pojedinim podacima i grafičke prikaze svih nadgledanih performansi na mreži i dijeli ove vrijedne informacije među svim ovlaštenim korisnicima. Stoga nema potrebe da se u tu svrhu posvećuje jedan računalo, jer svaki korisnik može konzultirati podatke pomoću bilo kojeg uređaja s pristupom internetu.
Aplikacija je iznimno jednostavna za korištenje jer omogućuje jednostavno analiziranje bilo kojeg izvješća odmah nakon učitavanja podataka s uređaja.
Također je moguće uvesti podatke iz drugih alata, kao što su sustavi za video praćenje i radare, tako da je moguće prikupiti u jednoj platformi informacije iz svih nadgledanih performansi i obaviti statističke procjene i usporedbe, posebno između treninga i službenih utakmica.