h/p/ cosmos Locomotion system / DE 150 / 50med

Traka za neuro-rehabilitaciju

Traka koja je je namjenjena vrlo teškim bolesnicima, neurološke prirode kojima je nepohdno učenje u rehabilitaciji primarno- HOD. Kod teških moždanih udara, teških oblika multiple skleroze, artroza kuka … pokretna traka nastala u suradnji s fizioterapeutima iz Njemačke i Švicarske koja omogućava fizioterapeutima olakšati rad kod neuroloških pacijenata.

Stolice koje se nalaze na obije strane pokretne trake i relaksirajućim mjestom za noge omogućavaju optimalni rad pacijenta i fizioterapeuta. Sa rampom za invalidska kolica i podesivim ručkama koje mogu ići u svim smjerovima (s plinskom oprugom) omogućava dolazak na pokretnu traku s kolicima i sigurno podizanje pacijenta iz kolica. Oni koji žele učiti hodati … moraju hodati! Stoga, funkcionalni trening na pokretnoj traci, je ključna komponenta u neurološkoj vještini U isto vrijeme kretanja u praksi nije uvijek lako provesti. Ona počinje kada u  invalidskim kolicima bolesnik počinje svoju terapiju a mora ju započete što prije. H/p cosmos  airwalk 135 unweighting sustav podržava prirodni hod .Single-point ovjes omogućuje dinamički kretnje gore i dolje  prilikom hodanja, a u isto vrijeme omogućuje slobodu u kretanju i rotiranju saga naprijed – nazad. Kontrola nagiba i brzine pokretne trake kao i zaustavljanje rada je u rukama prenosive  tipkovnice kojojm upravlja fizioterapeut….

Površina za trčanje: dužina: 150 cm, širina: 50 cm, pristupna visina: 19 cm.

  • smanjenje udarnog opterećenja za zglobove,
  • površina elastičnog saga od neklizajućeg materijala
  • maksimalna dozvoljena težina na traci:  200 kg (440 lbs)

Specijalna brzina: 0 – 10.0 km/h (0 – 2.8 m/sec.).Svaka h/p cosmos traka za rehabilitaciju kreće s 0,1 km/h!!

Nagib: -15% – 15% (-8,5° – 8,5.0°) uz obveznu opciju obrnutog smijera kretanja saga, podesiv elektronski, rezolucija 0.1 %

Sustav motora: 3.0 kW (4.1 HP) izmjenični motor („brushless“- motor bez četkica kojeg nije potrebno održavati)

Prijenos snage: pretvarač, višestruki klinasti remenski pogon (vrlo tihi rad)

Sigurnosni sustavi: CE, IEC EN 60335-1 (VDE 0700); EN 957-1; EN 957-6;

IEC EN 60601-1-2 (EMC odobrenje); IEC EN 60601-1-4,

Invalidska rampa za lakši pristup invalidskim kolicima dimenzija 120x80cm.

Mjerenje srčane frekvencije: POLAR bežični, 1-kanalski prijamnik( mogućnost) za EKG uređaj i ergospirometriju – COSMED, JAGER, SCHILLER, CORTEX…

Unweighting sustav airwalk 135(električni podizač) omogućuje pacijentu za obavljanje low-impact kinetičkih vježbi u uspravnom položaju. Maksimalna visina pacijenta 200 cm. Funkcionalne djelatnost kao što su hodanje, hodanje bočno,  trčanje, penjanje po stubama, skakanje i ravnoteža, može sve sigurno biti izvedena u neponderiranom stanju.

Unweighting omogućuje rehabilitaciju početi što prije, koristeći zadatake specifičnih funkcionalnih vježbi bez boli.Iznos težine koji se „oduzima“ pacijentu  pod kontrolom skale je  5- 75kg (0-135 kg).

Video