h/p/ cosmos Discovery® – pokretne (vatrogasne) ljestve za trening & fitness

Još od davne 1994. godine,  discovery® je jedan od najuspješnijih proizvoda iz palete h/p cosmos-a kojeg možete vidjeti širom sijeta. Discovery® može poslužiti kao fitnes trening, za trening izdržljivosti, ali također se može koristiti kao ergometar s velikim opterećenjem za natjecateljske sportove i specifične treninge kao što su za vatrogasne postrojbe. Koristi se u vojnim centrima za obuku ali i u komorama pod posebno kontroliranim klimatskim uvijetima.  Koristeći posebne tehnike za rukohvat i položaja držanja tijela aktivirane su različite skupine mišića. Zbog uspravnog držanja mišići leđa i gornjeg dijela tijela, istodobno se radi o treningu izdržljivosti za stražnjicu i noge u svrhu koordinacije lokomotornog sustava. Podešavanje intenziteta je individualno vodeći isto tako računa o zglobovima na ljestvama. Zadnjih 30 cm utora kroz koje prolaze ljestve su dva senzora koje zaustavljaju ljestve ukoliko se ne podigne noga sa tih senzora. Visina penjanja je 235cm širine 65 cm. maksimalna Brzina 0,1- 40 m/min. Nosivost 20-140kg. Sprava je pod kutem od 75°. Display je ispred s priključcima RS232(Serial Port) za povezivanjem sa PC-em, i ergospirometrom.

Sigurnosni sustav: CE; guideline 89/336/EEC (EMC); DIN EN 60204-1; IEC EN 60335-1; VDE 0700-1; EN 957-1; DIN EN ISO 9001:2000; DIN EN ISO14971:2007; rukohvati  sa strane i ispred polukružno sa – emergency stop”gljivom”

Dijagnostika je  temelj za optimalnu obuku ne samo u sportu. Vatrogasci također moraju vježbati teško da bi mogli spasiti živote u slučaju nužde. Što je bolje priprema, to će biti uspješnija misija vatrogasne postrojbe. Isto tako to vrijedi i za trening. Što se više testova i njihova procjena provodi na individualnoj osnovi, točnije se mogu odrediti intenziteti treninga. Učinkovit trening dovodi do uspjeha – fizički i mentalno. Otkrivanjem discovery®  h/p cosmosa  upotrebljava se za realistične- praktične testove otpornosti  i na stres u trenucima treninga vatrogasaca diljem svijeta.